Zamana meydan okuyan ve sizi yıllarca sağlıklı tutmaya yardımcı olan lezzetli yiyecekler. Geleneksel Akdeniz diyetinin kalbidir.
Tek bir Akdeniz beslenme planı yoktur, ancak genel olarak çok sayıda meyve ve sebze, fasulye ve kuruyemiş, sağlıklı tahıllar, balık, zeytinyağı, az miktarda et ve süt yiyor olacaksınız.
Bu yaşam tarzı aynı zamanda günlük egzersiz yapmayı, başkalarıyla yemek paylaşmayı ve hepsinden zevk almayı teşvik eder.
Ne yiyebilirsin ne yapamazsın:
Meyveler ve sebzeler, patates, tam tahıllı ekmek, fasulye, kuruyemiş ve tohumlar dahil olmak üzere çoğunlukla bitki bazlı yiyecekler yiyeceksiniz.
Küçük porsiyonlarda yoğurt, peynir, kümes hayvanları ve yumurta yiyebilirsiniz. Haftada en az iki kez balık ve deniz ürünleri yemelisiniz. “İyi” yağlar bir onay damgası alır: Tereyağı veya margarin yerine zeytin, sızma zeytinyağı, fındık, ayçekirdeği ve avokado düşünün. Yemek pişirirken çok fazla zeytinyağı kullanacaksınız. Lezzet katmak için otlara ve baharatlara ulaşın.
Tatlı genellikle meyvedir. Ara sıra tatlılar ve kırmızı etler uygundur.
Diyetin Zorluk Seviyesi:
İlk başta bir öğrenme eğrisiniz olsa da, lezzetli bir diyet ve sizin için iyidir.
Sınırlamalar: Az. Akdeniz diyeti, bol çeşitlilik ve denemeye izin verir.
Yemek pişirme ve alışveriş: Yemeklerinizi önceden planlayarak basitleştirin; zeytinyağı, konserve domates, kepekli tahıllar, makarna ve ton balığı gibi kilerdeki temel gıdaları elde tutmak; ve haftada birkaç kez taze ürünler ve deniz ürünleri için alışveriş. Birçok Akdeniz diyetini rahatlıkla ızgara yapabilir veya kavurabilirsiniz.
Atıştırmalıklar da hızlı ve kolay olabilir: Bir klementin veya bir avuç dolusu fındık alın veya tam buğdaylı pide cipsini humusa batırın.
Paketlenmiş yiyecekler veya öğünler: Yok. Diyet taze yiyecekleri vurgular.
Yüz yüze görüşmeler: Yok.
Egzersiz: Her gün aktif olmak yaşam tarzının bir parçasıdır.
Diyet Kısıtlamalara İzin Veriyor mu?
Vejetaryenler ve veganlar: Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, fasulye, kuruyemişler ve tohumlar vejeteryanlar için bir çırpıda. Vegan iseniz, süt ürünlerini atlamanız gerekir.
Düşük sodyumlu diyet: Lezzet olarak tuz yerine bitki ve baharatlara güveneceksiniz. Bu da düşük sodyumlu bir diyet arıyorsanız yardımcı olur.
Az yağlı diyet: Akdeniz diyeti, az yağlı diyet olarak nitelendirilmez. Ancak doymuş yağ oranı düşüktür ve Amerikan Kalp Derneği’nin kurallarına uygundur.
Glütensiz: Glütenden kaçınıyorsanız, glütensiz tahılları seçebilirsiniz.
Son Olarak
Araştırmalar, sağlıklı besinler ve fiziksel aktiviteye dayalı Akdeniz Diyetinin uzun ve sağlıklı bir yaşam için en iyi reçete olduğunu göstermeye devam ediyor. Uygulaması kolay, esnek, mükemmel, keyifli bir diyet planıdır.
Diyete sadık kalmasanız bile, plandaki yiyeceklerden daha fazlasını yemek, daha yavaş yemek ve daha aktif olmak mükemmel sağlık hedefleridir.
Yorumlar 0
Önceki paylaşımlara Ali Olive Blog dön